Επίσκεψη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στη βιομηχανία Loulis Food Ingredients στη Σούρπη

Loulis Food Ingredients_Επίσκεψη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στη βιομηχανία Loulis Food Ingredients στη Σούρπη

Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 οι μαθητές της Γ΄ τάξης του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος Αυτοματισμοί Προγραμματιζόμενης Λογικής, επισκέφθηκαν, στην περιοχή της Σούρπης, στη βιομηχανική μας μονάδα.


Στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τη λειτουργία των Προγραμματιζόμενων Λογικών Ελεγκτών (PLC) σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον.


Η ξενάγηση στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις έγινε από τον υπεύθυνο ηλεκτρολόγο μηχανικό κ. Μπόνο Ιωάννη.
Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ξενάγηση στα σχετικά με την ειδικότητά τους τμήματα. Στην αίθουσα ελέγχου και ηλεκτρικών πινάκων οι υπεύθυνοι εξήγησαν τον τρόπο ελέγχου όλων των γραμμών παραγωγής του εργοστασίου με τη χρήση του συστήματος βιομηχανικού αυτομάτου ελέγχου scada.


Στο τμήμα μικροσυσκευασίας οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των μηχανών που συσκευάζουν με ασφάλεια όλα τα άλευρα σε πακέτα, τα οποία τελικά παλετοποιούνται με τη χρήση σύγχρονων ρομποτικών συστημάτων.


Το σχολείο ευχαριστεί το προσωπικό του εργοστασίου μας για τη θερμή φιλοξενία καθώς και τον Δήμο Αλμυρού για τη διάθεση του λεωφορείου με το οποίο μετακινήθηκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Εγγραφείτε και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή στέλνοντας email στο privacy@loulisgroup.com ή πατώντας το σύνδεσμο απεγγραφής που θα βρείτε σε κάθε email μας. Η Loulis Food Ingredients σέβεται και προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα. Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, η Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι διαθέσιμη εδώ.

Εγγραφή