Η Μύλοι Λούλη στηρίζει την «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων»

Loulis Food Ingredients_Η Μύλοι Λούλη στηρίζει την «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων»

Η Μύλοι Λούλη στηρίζει την πρωτοβουλία της οργάνωσης Μπορούμε και της ΑΒ Βασιλόπουλος, τη «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» (Alliance for the Reduction of Food Waste) στην Ελλάδα, η οποία συνεχώς διευρύνεται και αποκτά πολλαπλασιαστική δυναμική.
Η σπατάλη τροφίμων μας αφορά όλους. Έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία. Για να την αντιμετωπίσουμε, είναι αναγκαία μια συντονισμένη δράση κράτους, αγοράς και κοινωνίας, και το λόγο αυτό στηρίζουμε την δημιουργία της «Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων».
Με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών, δημόσιες αρχές, επαγγελματικοί φορείς και επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης από όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, φορείς της ακαδημαϊκής & ερευνητικής κοινότητας ενώνουν τις δυνάμεις τους και καλούνται να συμβάλλουν:
Στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την έκταση και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων

  • Την κατάρτιση και εκπαίδευση για την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων
  • Την ανταλλαγή πληροφορίας και γνώσης
  • Την ανάδειξη και διάδοση καλών πρακτικών
  • Την προώθηση της έρευνας και καινοτομίας
  • Τη διευκόλυνση και προώθηση της δωρεάς πλεονασμάτων τροφίμων για κοινωφελή σκοπό
  • Τη συμβολή στη διαμόρφωση και εφαρμογή δημόσιας πολιτικής για την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα

Η κα Όλγα Μάνου Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας συμμετείχε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στην τηλεδιάσκεψη, υπό την αιγίδα του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, μαζί με τα υπόλοιπα «Συνεργαζόμενα Μέρη» της Εθελοντικής Συμφωνίας Συνεργασίας και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη χαρά η Μύλοι Λούλη συμμετέχει στην εξαιρετική πρωτοβουλία του «Μπορούμε» με όραμα την εθελοντική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην αλυσίδα της διατροφής και στόχο τον περιορισμό της σπατάλης των τροφίμων, μιας μάστιγας της εποχής που μας αφορά όλους. Η πείρα και ο ενθουσιασμός του «Μπορούμε» αποτελούν εγγύηση για θετικό αποτέλεσμα».

 

Εγγραφείτε και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή στέλνοντας email στο privacy@loulisgroup.com ή πατώντας το σύνδεσμο απεγγραφής που θα βρείτε σε κάθε email μας. Η Loulis Food Ingredients σέβεται και προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα. Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, η Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι διαθέσιμη εδώ.

Εγγραφή