Δελτίο Τύπου : ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. σε στρατηγική συνεργασία με την LLI AG

Loulis Food Ingredients_Δελτίο Τύπου : ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. σε στρατηγική συνεργασία με την LLI AG

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ Leipnik-Lundenburger Invest Beteiligungs AG

Αθήνα, 2 Απριλίου 2007

Προσύμφωνο μεταβίβασης μετοχών -που αντιπροσωπεύουν το 60% των θυγατρικών της εταιρειών LOULIS S.A. στη Ρουμανία και SOFIA MEL S.A. στη Βουλγαρία- στην αυστριακή εταιρεία με την επωνυμία «Leipnik-Lundenburger Invest Beteiligungs AG» υπέγραψε η εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. Το συνολικό τίμημα για την εν λόγω μεταβίβαση ανέρχεται στα 50 εκ. ευρώ.

Το οριστικό συμφωνητικό θα υπογραφεί με την χορήγηση των σχετικών εγκρίσεων των αρμοδίων αρχών των εμπλεκομένων χωρών. Ο Όμιλος Λούλη, παρά την μεταβίβαση των πλειοψηφικών πακέτων θα κρατήσει το management των εν λόγω εταιρειών.

Προσύμφωνο υπεγράφη και για τη μεταβίβαση μειοψηφικού πακέτου στην εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. καθώς και στην αλβανική θυγατρική εταιρεία ATLAS S.A. από την οικογένεια Λούλη. Έτσι, μετά την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων μεταβιβάσεων, η «Leipnik-Lundenburger Invest Beteiligungs AG» θα κατέχει πλειοψηφικό πακέτο στις θυγατρικές εταιρείες της Ρουμανίας και Βουλγαρίας και μειοψηφικό πακέτο στην μητρική ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. και στην αλβανική θυγατρική αυτής.

Η «Leipnik Lundenburger» ιδρύθηκε στις 28 Μαΐου 1867 στην Βιέννη με βασικό αντικείμενο την βιομηχανία τροφίμων, σε όλη την Αυστροουγγαρία, διαγράφοντας αυτά τα 140 χρόνια μία συνεχή ανοδική πορεία.

Μετά τον πόλεμο, τον έλεγχο της μεγάλης αυτής εταιρείας απέκτησε η Raiffeisen Bank και την μετονόμασε σε Leipnik Lundenburger Invest.
Σήμερα η «Raiffeisen Holding Niederösterreich - Wien», συμμετέχει σε 570 επιχειρήσεις στην βιομηχανία, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Παροχής Υπηρεσιών, Ακινήτων και Τραπεζών και το προσωπικό της ανέρχεται σε 134.000 άτομα.

Η υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας σηματοδοτεί την έναρξη μίας στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στο μεγαλύτερο Όμιλο αλευροβιομηχανιών των Βαλκανίων και ενός από τους μεγαλύτερους στον κόσμο μια και η LLI μετά το νέο αυτό σχήμα θα βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας αλευροβιομηχανίας. Η συμφωνία αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη και για τις δύο πλευρές. Ιδιαίτερα σε μία εποχή παγκοσμιοποίησης όπου συνεργασίες του είδους κρίνονται πλέον ως επιτακτικές για την επιβίωση και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των εταιρειών.

Εγγραφείτε και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή στέλνοντας email στο privacy@loulisgroup.com ή πατώντας το σύνδεσμο απεγγραφής που θα βρείτε σε κάθε email μας. Η Loulis Food Ingredients σέβεται και προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα. Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, η Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι διαθέσιμη εδώ.

Εγγραφή