Δελτίο Τύπου σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις στον ΟΜΙΛΟ ΛΟΥΛΗ

Loulis Food Ingredients_Δελτίο Τύπου σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις στον ΟΜΙΛΟ ΛΟΥΛΗ

Μετά την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας μεταξύ της Αυστριακής L.L.I. EUROMILLS Gmbh και της LOULIS GROUP, την Παρασκευή 6 Ιουλίου στην Βιέννη, αυτή την εβδομάδα η ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. προχώρησε στην μεταβίβαση του 60% των μετοχών στην Ρουμανία και εισέπραξε το τίμημα των 34 εκ. ευρώ.

Την επόμενη Τρίτη 17 Ιουλίου θα μεταβιβαστεί και το 60% των μετοχών της Βουλγαρίας αντί τιμήματος 16 εκ. ευρώ.
Επίσης, ο κ. Κωνσταντίνος Λούλης θα μεταβιβάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδος το 5% της μητρικής εταιρείας στην Ελλάδα έναντι 3,3 εκ. ευρώ.

Η ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. θα εισπράξει επίσης και 3,3 εκ. ευρώ που της οφείλουν οι θυγατρικές του εξωτερικού.

Έτσι ο δανεισμός των 138 εκ. ευρώ που βάρυνε την LOULIS GROUP με ανάλογους ετήσιους τόκους περί τα 10 εκ. ευρώ, περιορίζεται τώρα πλέον για την ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. στα 50 εκ. ευρώ, με αντίστοιχους τόκους 3,5 εκ. ευρώ τον χρόνο.

Οι εταιρείες του εξωτερικού με την νέα τους πλέον δομή, αναλαμβάνουν αυτόνομα δανεισμό ύψους 35 εκ. ευρώ.

Επιπλέον όμως των σημαντικών μελλοντικών κερδών που θα προκύψουν από την μείωση των τόκων και θα φανούν στο Β εξάμηνο του 2007, το Α εξάμηνο (01.01-30.06) προβλέπεται να κλείσει με κέρδη περί τα 3,2 εκ. ευρώ από ζημιά - 2,6 εκ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο Α εξάμηνο του 2006.

Ο κύκλος εργασιών παρουσίασε στο Α εξάμηνο (01.01-30.06) αύξηση 31%.

Συγκεκριμένα από 64 εκ. ευρώ πέρυσι έφθασε φέτος στα 84 εκ. ευρώ.