Ποιότητα, Έρευνα και Ανάπτυξη

Loulis Food Ingredients_Ποιότητα, Έρευνα και Ανάπτυξη

Ποιοτικός Έλεγχος

Καθώς η υψηλή και σταθερή ποιότητα των αλεύρων και των μειγμάτων μας είναι βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας μας, ο ποιοτικός έλεγχος αποτελεί βασικό κομμάτι της παραγωγικής μας διαδικασίας. Διαθέτουμε ένα από τα πιο εξελιγμένα και σύγχρονα εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για τα παγκόσμια. Η ομάδα των αναλυτών μας απαρτίζεται από έμπειρους τεχνολόγους τροφίμων αλλά και αρτοποιούς οι οποίοι φροντίζουν έτσι ώστε το τελικό προϊόν να είναι πάντα υψηλής ποιότητας.

Ο ποιοτικός έλεγχος φροντίζει ώστε το αλεύρι να έχει τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενώ επίσης πραγματοποιεί αναλύσεις για να εξακριβώσει ότι τα σιτηρά είναι απαλλαγμένα από βλαβερές τοξίνες, φυτοφάρμακα ή άλλους βλαβερούς μικροοργανισμούς. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των ειδικών μηχανημάτων που διαθέτουμε αλλά και μέσω της συνεργασίας μας με μερικά από τα καλύτερα ελληνικά διαπιστευμένα εργαστήρια για τέτοιου είδους αναλύσεις.

Επίσης, συνεργαζόμαστε με πανεπιστήμια και άλλους εξωτερικούς φορείς για έρευνα και ανάπτυξη πάνω σε θέματα που αφορούν τα σιτηρά και τα άλευρα.

Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε είναι ελεγμένες, διασφαλισμένες με όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά.

Η διαδικασία του Ποιοτικού Ελέγχου

Παραλαμβάνουμε μόνο σιτηρά που έχουν , ελεγχθεί αναλυτικά από τα εργαστήρια μας και εξακριβωθεί ότι είναι αρίστης ποιότητας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας κατάλληλα για την παραγωγή μας, και για ανθρώπινη κατανάλωση. Η δειγματοληψία και οι αναλύσεις πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της παραλαβής.

Αποθηκεύουμε τα σιτηρά μας ανάλογα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και πραγματοποιούμε συνεχείς δειγματοληψίες και αναλύσεις τόσο κατά την παραγωγή όσο και στο τελικό προϊόν. Σε κάθε βήμα της παραγωγής γίνεται δειγματοληψία και μόνο εάν ο Ποιοτικός Έλεγχος εγκρίνει το προϊόν αυτό περνάει στο επόμενο στάδιο παραγωγής.

Τέλος, ένα αλεύρι αφού έχει ελεγχθεί από τον ποιοτικό μας έλεγχο και προτού πάρει την τελική έγκριση πως είναι έτοιμο προς πώληση περνάει για έλεγχο στο πλήρως εξοπλισμένο πειραματικό μας αρτοποιείο.

Τα πειραματικά Αρτοποιεία

Τα πειραματικά αρτοποιεία, βρίσκονται μέσα στο χώρο του ποιοτικού ελέγχου κάθε εγκατάστασης και είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλα τα μηχανήματα που έχει η παραγωγή ενός επαγγελματικού χώρου.

Εκεί μπορούμε να παράγουμε ό,τι θα παράξει ένας αρτοποιός ή ένας ζαχαροπλάστης μέσα στον φούρνο του και στο εργαστήριό του, και αυτό κάνουμε.

Κάθε μέρα όλα τα προϊόντα προτού προχωρήσουν στη συσκευασία και τη διάθεση περνούν από το πειραματικό μας αρτοποιείο όπου ο έμπειρος αρτοποιός μας ζυμώνει, πλάθει και ψήνει όλα τα προϊόντα. Έτσι, εκτός από την επιστημονική ανάλυση των αλεύρων έχουμε κάθε μέρα και πρακτική εικόνα της συμπεριφοράς ενός αλεύρου κατά το ζύμωμα, την ξεκούραση (στοφάρισμα) και το ψήσιμο. Τέλος, πραγματοποιούμε οπτική και γευστική αξιολόγηση των παραγόμενων προϊόντων.
Έτσι, ένα αλεύρι θα ελεγχθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές προτού βγει στην αγορά. Αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας που συμβάλει στο να έχουν τα προϊόντα μας την υψηλή και σταθερή ποιότητα για τα οποία είναι γνωστά.

Βέβαια ο ποιοτικός έλεγχος δε σταματάει μέσα στο μύλο, οι τεχνικοί του τμήματος τεχνικής υποστήριξης είναι καθημερινά σε φούρνους, ζαχαροπλαστεία και επαγγελματικούς χώρους εστίασης σε όλη την Ελλάδα και παρακολουθούν την πορεία των προϊόντων μας.

Έρευνα & Ανάπτυξη

Καθώς οι συνήθειες κατανάλωσης συνεχώς αλλάζουν και οι απαιτήσεις του αρτοποιού αυξάνονται έχουμε δημιουργήσει από το 1990 το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης Προϊόντων (R&D) το οποίο αποτελείται από έμπειρους τεχνολόγους τροφίμων που σε συνδυασμό με τους τεχνικούς αρτοποίησης συνεχώς βελτιώνουν τα προϊόντα μας αλλά και αναπτύσσουν νέα άλευρα. Το τμήμα αυτό συνεχώς πειραματίζεται πάνω σε διάφορες συνταγές αλεύρων και μειγμάτων συνδυάζοντας σιτηρά αλλά και καινοτόμες πρώτες ύλες με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να πετύχουν πάντα το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για τον πελάτη μας. Με την καθοδήγηση του τμήματος αυτού μπορούμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα σιτηρά με τα οποία η παραγωγή μας θα πετύχει τα σωστά χαρμάνια σιτηρών που θα δώσουν σταθερά άλευρα και μείγματα ανώτερης ποιότητας.

Εγγραφείτε και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή στέλνοντας email στο privacy@loulisgroup.com ή πατώντας το σύνδεσμο απεγγραφής που θα βρείτε σε κάθε email μας. Η Loulis Food Ingredients σέβεται και προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα. Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, η Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι διαθέσιμη εδώ.

Εγγραφή